• Hier werken experts voor jou
 • Beste prijs garantie
 • Snellere levering
 • Groots assortiment

Printtechniek jute tas bedrukken

Printtechniek jute tas bedrukken

Bij tassenman.nl is het mogelijk om een jute tas te bedrukken. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

Printtechniek voor het laten bedrukken van een jute tasDe printtechniek die wordt gebruikt bij het bedrukken op jute is transferdruk. Het logo is gedrukt op speciale siliconenbasis papier in plaats van rechtstreeks op het item.
De kleuren worden stuk voor stuk gedrukt op een witte ondergrond. Na elke oplage moet het item door een droogtunnel worden gehaald, of met de hand worden gedroogd met behulp van een verf stripper of föhn.
Nadat alle kleuren zijn bedrukt, wordt een lijmlaag bedrukt, in dezelfde vorm als het logo en wordt een speciaal poeder aangebracht. Omdat van de lijm en het poeder, heeft de transfer hechting op een item.
Door gebruik te maken van een hittepers wordt de transfer aangebracht op het item. Door de warmte wordt de lijm vloeibaar en zorgt de druk voor een goede hechting. Zodra de overdracht is afgekoeld, wordt de papier wordt verwijderd en het logo blijft op het item.

 


De voordelen van het bedrukken op juteZolang het oppervlak dat we moeten bedrukken vlak is, kunnen alle items worden bedrukt. Bij deze printtechniek zijn er geen beperking in het aantal kleuren, ook kunnen kleine details worden bedrukt en zijn de afgedrukte kleuren erg helder.
Jute rugzakJute boodschappentasKleine jute giftbag

 


Wat is jute eigenlijk?Er zijn verschillende soorten Jute. Een van deze soorten wordt Tossa ruwe Jute genoemd. Deze soort jute kan worden verbouwd in landen waar het klimaat geschikt is voor de verbouwing. Zoals in India. Deze soort jute heeft een zijdezachtere textuur en is sterker dan witte ruwe jute. Vanwege dit extra sterke karakter worden er milieuvriendelijke boodschappentassen, jutetassen en kleding van gemaakt!
 


De geschiedenis van juteEeuwenlang werd de juteplant op grote schaal geteeld in grote uitgestrekte gebieden in het Bengaalse gebied van het Indiase subcontinent, in de moderne tijd verwijzend naar West-Bengalen in India en het zuidwesten van Bangladesh. Met de komst van de Britten begon de export van jute buiten India massaal in de jaren 1790. In 1822 werd in Dundee, Schotland, Verenigd Koninkrijk begonnen met de vervaardiging van garen uit geïmporteerde jute. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden miljarden zandzakken gemaakt van jute naar het buitenland geëxporteerd om de voorraden van soldaten in de oorlog vast te houden.
 


De voordelen van juteJute tassen zijn duurzaam. Jute is namelijk CO2 neutraal en ook biologisch afbreekbaar. En na het telen heeft het een hoge opbrengst. Dit is natuurlijk ook voordelig.

Een jute tas is enorm sterk. Je kunt de tas bijvoorbeeld gebruiken als boodschappentas. Ook zijn jute tassen herbruikbaar en daardoor milieuvriendelijk. Jute is zelfs een van de milieuvriendelijkste stoffen van de wereld.

Er worden wereldwijd bomen gered doordat u kiest voor een product van jute. Er hoeven geen bomen worden gekapt voor het maken van bijvoorbeeld een papieren tas als u kiest voor een jute tas!

Jute heeft een hoge productiecapaciteit. Jute kan elke 4 of 6 maanden worden geoogst en kan tussen de 20 en 40 ton per hectare opleveren. In vergelijking met katoen hebben de snelst groeiende bomen tussen de 10 en 14 jaar nodig om te rijpen. Bovendien produceren bomen jaarlijks slechts 8 tot 12 ton katoen per hectare.
 


Waar komt jute vandaan?De meeste jute is afkomstig van de schors van de witte juteplant of Corchorus capsularis. De oogst van jute vindt eenmaal per jaar plaats, na een groeiseizoen van ongeveer vier maanden (ongeveer 120 dagen).

Jute is goudkleurig, daarom wordt het ook wel Golden Fibre genoemd. Het is licht, heeft een glanzende glans en heeft een flexibiliteit en veerkracht in tegenstelling tot andere vezels.

Jute groeit het beste in tropische zones met een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid, zoals India en Bangladesh, Nepal en Myanmar. Jute wordt ook in Pakistan verwerkt met een aanzienlijke hoeveelheid geïmporteerde ruwe jute uit Bangladesh. 90% van de jute in de wereld komt uit Bangladesh.

Juteboeren wisselen hun gewassen af ??om de bodems gezond en levendig te houden, zodat elke oogst jute sterk en vol leven blijft. Jute groeit op regen en met voldoende water is er weinig mest nodig om het te helpen. Het heeft ook geen pesticiden nodig.Hulp nodig bij het kiezen?

Wij zijn er om je te helpen

Servicemedewerker

Wat je geeft krijg je terug! = ons motto en belofte
Dus wij geven jou nog even de voordelen van zaken doen met Zintuig;

 • Gratis verzending
 • Gratis digitaal voorbeeld
 • Gratis advies en ervaring sinds 1999
 • Persoonlijke service
 • Super snelle levering
 • Beste prijsgarantie
 • Een gigantisch assortiment
 • Altijd wel een mogelijkheid nog iets te regelen waar anderen afhaken
 • Wij gaan ervoor jou als vaste klant welkom te heten, net zoals de honderden die je voor gingen